Menu
 
A+ A A-
1.06.2016 г. София
 

Тази година празникът 1-ви юни - Денят на детето, беше отбелязан от фондация „Светлина на Балканите“ с обществено мероприятие, но този път в парк „Лебеда“ до 135 СОУ "Ян Амос Коменски" - близо до метростанция „Вардар“. По-възрастните софиянци още помнят някогашното езеро в градинката и двойката лебеди, отглеждани там от общината за атракция на посетителите.
Сега лебеди нямаше, но имаше куклен театър, който разказа за животните в един зоопарк – всяко със своите чудни особености. Описа как Бог е сътворил всяка твар съвършено, за всяко творение е определил неговата роля в този свят! Едни правят едно, други – друго. А на човека е дал ум и разум, направил го е по Свой образ и подобие. Блажени сме ние, хората, въпреки че не можем да летим като птиците, не скачаме като маймуните, нито плуваме като рибите.

IMG 9851Невръстните изпълнители от детската музикална група при фондацията пяха „Чуй как пеят птичките“ и „Кой направи небето и земята?“ за възхвала на нашия небесен Баща.
След кукления театър имаше викторина с раздаване на награди за правилно отговорилите деца. Наградата беше книгата "В страната на слънцето" – луксозно детско издание на фондацията. Имаше и много други игри с награди. Децата се включваха ентусиазирано, подкрепяни от своите родители.
Имаше много глъчка и надпревара в спортните игри, организирани от батковците–сътрудници на фондацията. Такова оживление и смях в тази градинка едва ли се помни! Толкова много млади семейства, деца и колички! За по-големите предимно момичета беше организиран кът „Ръчен труд“. „Сръчният“ труд беше по темата на кукления театър. Децата правиха картички с пчелички, мишки, жабки, рибки и котки. Сътрудниците на фондацията се запознаваха с децата и ги приканваха да се включват.
IMG 9513Идваха постоянно нови деца и то не сами, но с родителите или бабите си, които също се включиха и правиха с децата картички с животни. Децата бяха насърчавани да подарят тези картички на майките си, които са им дали живот, и да благодарят на Бога, че са живи и здрави.
Пред събралото се множество се анонсира периодичният съботен клуб „Пътечка“ в сградата на фондацията в кв. Западен парк, на чиито сбирки децата се обучават на Десетте Божии заповеди, на рисуване, пеене и на различни сръчности.
IMG 9551Децата от 6 до 12 години и техните родители бяха поканени да се включат в организирания детски лагер под надслов „Островът на откритията“ (от 10-ти до 16-ти юли) в екохотел „Здравец“ в красивата планина над Пловдив.
И, разбира се, бяха раздадени стотици списания Пътечка, както и други издания на фондация „Светлина на Балканите.“


Пожертвования

Можете да подпомогнете

дейността ни:

donate-button

За връзка с нас:

„СВЕТЛИНА НА БАЛКАНИТЕ"
1373 София, жк „Западен парк"
офис-сграда до бл. 71
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
© ФСнБ, 2017