Menu
 
A+ A A-
Deynosti-11Социална дейностDetza-1
 

Реформите във всички сфери на българското общество доведоха до предизвикателства, които утвърдиха социалната дейност като един от приоритетите на фондация „Светлина на Балканите”. Посредством програми за обучение и дейности в полза на обществото, следваме мисията да предотвратяваме и облекчаваме човешките страдания с безпристрастност по отношение на националност, раса, пол или политически възгледи.

„Богатството, съчетано с добри дела, е добро. Материалното богатство е слуга на духовното. Първото само носи името богатство, но в действителност не е.
Второто и по име, и по дела е истинско богатство, понеже крие в себе си добродетелта и милосърдието.“ 
Йоан Златоуст

Detza-2

 

Социалната дейност към фондация „Светлина на Балканите" е в полза на обществото, като прилага на дело морал и добродетели чрез емоционална и духовна подкрепа на нуждаещи се деца, възрастни, инвалиди и социално слаби.

 

Vuzrastni-1Vuzrastni-2
Нашите цели са да сътрудничим с ръководството на специализираните центрове и домове в страната и лично да подпомагаме деца, болни и възрастни хора.

 

Detza-3

 

Стремим се да постигнем своите цели чрез организиране на социални програми и посещения с помощта на куклен театър в различни институции. Специално място в цялата организация имат нашите доброволци – ученици и студенти.

Vuzrazhd-1
Разработваме социални проекти в няколко инвалидни дружества в столицата.

Maltzinstva-1

В съгласие с европейските интеграционни процеси извършваме ограмотяване на деца от малцинствата.Фондацията осъществява тези образователни програми от тринадесет години насам в София, Ямбол и Бургас. За това време бяха обучени стотици деца - и то не само да четат, пишат и смятат, но и на благочестие.

Пожертвования

Можете да подпомогнете

дейността ни:

donate-button

За връзка с нас:

„СВЕТЛИНА НА БАЛКАНИТЕ"
1373 София, жк „Западен парк"
офис-сграда до бл. 71
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
© ФСнБ, 2017