Menu
 
A+ A A-
1.06.2016 г. София
 

Тази година празникът 1-ви юни - Денят на детето, беше отбелязан от фондация „Светлина на Балканите“ с обществено мероприятие, но този път в парк „Лебеда“ до 135 СОУ "Ян Амос Коменски" - близо до метростанция „Вардар“. По-възрастните софиянци още помнят някогашното езеро в градинката и двойката лебеди, отглеждани там от общината за атракция на посетителите.
Сега лебеди нямаше, но имаше куклен театър, който разказа за животните в един зоопарк – всяко със своите чудни особености. Описа как Бог е сътворил всяка твар съвършено, за всяко творение е определил неговата роля в този свят! Едни правят едно, други – друго. А на човека е дал ум и разум, направил го е по Свой образ и подобие. Блажени сме ние, хората, въпреки че не можем да летим като птиците, не скачаме като маймуните, нито плуваме като рибите.

10.12.2015 г. София
 

На 10-ти декември 2015 г. по покана на гл. ас. д-р Светла Шапкалова от Университета по библиотекознание и информационни технологии, Музикална формация при Фондация „Светлина на Балканите" взе участие в откриването на Втората научна конференция „Хармония в различията" по случай международния ден за правата на човека. Тази конференция се организира от УниБИТ и Националния съвет на религиозните общности в България и се проведе в сградата на Съюза на архитектите.

1.06.2015 г. София
 

На 1-ви юни 2015 г. - за радост на децата и за прослава на техния Създател, Фондация „Светлина на Балканите“ отбеляза подобаващо деня на детето в най-хубавия и посещаван столичен парк – Южния. Празникът започна в късния следобед, когато при паметника с гълъбите беше подредена сцена на открито.

1-yuni-3Музикалната формация при Фондация Светлина на Балканите с тематично подбрания си празничен репертоар напомни на децата кой създаде небето, земята и всичко в тях:
„Настъпва ден, когдато по-високо от всякога е светлото небе.
Очите на децата са дълбоки, усмихнато е всяко лице.
И птиците - и те летят по-ниско, блестят във слънце техните крилца,
Небето ни е толкоз много близко и ний сега сме негови деца."

Пожертвования

Можете да подпомогнете

дейността ни:

donate-button

За връзка с нас:

„СВЕТЛИНА НА БАЛКАНИТЕ"
1373 София, жк „Западен парк"
офис-сграда до бл. 71
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
© ФСнБ, 2017