Menu
 
A+ A A-
10.12.2015 г. София
 

На 10-ти декември 2015 г. по покана на гл. ас. д-р Светла Шапкалова от Университета по библиотекознание и информационни технологии, Музикална формация при Фондация „Светлина на Балканите" взе участие в откриването на Втората научна конференция „Хармония в различията" по случай международния ден за правата на човека. Тази конференция се организира от УниБИТ и Националния съвет на религиозните общности в България и се проведе в сградата на Съюза на архитектите.

Arhitekta-2Бяха изпълнени красиви духовни песни, които не остаряват и винаги са актуални, например:
„Песента на камбаните" – на Николай Леонтович,
„Какво виждаш ти?"- автор Кен Паркър,
„Отвори ми златни двери" – по стихове на Иван Вазов, музика В. Петровски.

Навечерието на Рождество Христово е подходящ момент за обсъждане на духовни въпроси като например предизвикателствата на съвременния междухристиянски и междурелигиозен диалог и отношението на Христовата църква към тях. В периода на изострени политически конфликти и прибягването до оръжие, нека за пореден път си спомним великата спасителна мисия на Божия Син.

Arhitekta-1Както казва проф. д-р Антоний Хубанчев в книгата си "Аз Съм Пътят и Истината, и Животът"(изд. "Нов Човек", София, 1997 г): „Христос се ражда на земята. Целият християнски свят величае Рождеството на предвечния Бог и в духовните песни звучи молитвеното преклонение не към някаква незнайна висша сила, но към конкретната историческа Личност на Иисус Христос - извор две хилядолетия на титанична духовна енергия в човешките сърца. Бог - Творец на вселената - се явява в плът, за да ни научи на най-първичния и велик закон на живота:
"Тази е Моята заповед: да любите един другиго, както Аз ви възлюбих. Никой няма по-голяма любов от тая, да положи душата си за своите приятели" (Евангелие според Йоан, гл. 15:12-13)."

Пожертвования

Можете да подпомогнете

дейността ни:

donate-button

За връзка с нас:

„СВЕТЛИНА НА БАЛКАНИТЕ"
1373 София, жк „Западен парк"
офис-сграда до бл. 71
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
© ФСнБ, 2017